DE VERMOGENSPLANNER VOOR DE SLIMME ONDERNEMER
menu

Dollar Cost Average

Dollar Cost Average (DCA), oftewel met een bepaalde frequentie investeren. Ik investeer altijd maandelijks een vast bedrag over verschillende assets. Dit is het eerste wat ik doe zodra ik mijn (huur)inkomsten gestort krijg.

Een van de beste beleggingsstrategieën om een vermogen op lange termijn op te bouwen is de DCA-strategie. Het is wetenschappelijk bewezen dat over een tijdsbestek van meer dan 15 jaar 96% van de ‘’professionele’’ beleggers de DCA-methode niet verslaat.

Oftewel, wanneer jij en ik DCA beleggen, wij gewoon 96% van de beleggers bij de Rabobank, Robeco, ABN AMRO etc. verslaan qua rendement. Hoe kan dit?

Vooral als het gaat om beleggen op de aandelenmarkt, worden mensen van nature gedreven door emotie - en dat is niet altijd een goede zaak.

In feite kopen de meeste mensen op het verkeerde moment (wanneer de beurskoersen op een historisch hoogtepunt staan) en verkopen de meeste mensen op het verkeerde moment (wanneer de beurskoersen op een historisch dieptepunt staan). Super zonde!

Dollar cost averaging biedt 5 belangrijke voordelen:

  • Bewezen langetermijnstrategie;
  • Vermindert stress bij het beleggen;
  • Kost amper tijd;
  • Haalt de emotie uit beleggen;
  • Helpt markt timing fouten voorkomen.
Publicatie datum: 18 juni 2022, Door: Thijs Verlangen
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Jouw reactie
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.