DE VERMOGENSPLANNER VOOR DE SLIMME ONDERNEMER
menu

Life Cycle Investing

Ben je jong, investeer dan risicovol!

Binnen de investeringswereld heb je het zogenoemde ‘’Life Cycle Investing’’. Je investeringsplan verandert naarmate je leeftijd verandert.

Zoals de meesten wel weten zijn aandelen en crypto vrij volatiel. Sommige maanden gaan ze met 25% omhoog, om vervolgens de maand erna met 30% te dalen. Dit is in het begin van je investeringstijd niet zo erg. Je hebt tenslotte nog een horizon van zo’n 15 tot 20 jaar om de daling van crypto en/of aandelen te laten herstellen door de markt. Daarbij zijn dit wel de twee assets om vermogen op te bouwen. Dus ben je jong, dan zit je vooral in deze assets.

Word je ouder en ga je richting je financiële onafhankelijkheid getal toe, stel €500.000 totaal. Dan wil je niet nog volledig in crypto en aandelen zitten. Een daling net voordat jij financieel onafhankelijk wordt en jij denkt te gaan genieten van je vrije tijd zorgt ervoor dat je wellicht nog twee jaar langer moet blijven werken. Balen!

Dit probleem kan je voorkomen door de regel van 120. Neem je eigen leeftijd en trek dit af van het getal 120. In mijn geval 29, dus is het 120-29=91. Dit getal zegt dat ik 91% risicovol moet investeren in aandelen en crypto en 9% niet risicovol moet investeren in o.a. edelmetalen, grondstoffen en P2P.

Ben je iemand die 55 is, dan wordt de rekensom 120-55=65. Hiermee investeer jij 65% in aandelen en crypto en de resterende 35% in minder risicovolle assets. Dit zorgt ervoor dat de diepe dalen van de crypto- en aandelenmarkt niet meer zo diep zijn in jouw portefeuille.

Door deze Life Cycle Investing strategie kan je met een gerust hart genieten van je financiële onafhankelijkheid.
Publicatie datum: 18 juni 2022, Door: Thijs Verlangen
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Jouw reactie
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.