DE VERMOGENSPLANNER VOOR DE SLIMME ONDERNEMER
menu

Erfbelasting

Ga dood met 0 euro, dat scheelt erfbelasting!

Vooral de oudere generatie heeft er een handje van om steeds maar door te blijven werken, meer te verdienen en zorgen dat ze hypotheekvrij zijn zodra ze met pensioen gaan.

De jongere generatie daarentegen, zie ik althans, verschuift meer naar het principe ‘’genoeg is genoeg’’. Vrijetijd is belangrijker dan geld.

Laatst had ik een klant, een man van 60, verdiende leuk geld en had een huis van 1,2 miljoen euro met een hypotheek van zo’n 200.000 euro. Hij moest en zou tot zijn 68e werken en dan hypotheekvrij zijn. Dit was er gewoon helemaal ingeprent vanuit zijn ouders.
Tevens had hij nog twee dochters die opzoek waren naar een huis.

Ik zei tegen hem, hoe geef je liever geld aan je twee dochters?

Met de warme hand nu ze jong zijn en ze het geld goed kunnen gebruiken voor de rest van hun leven of straks als je tussen zes planken ligt, je dochters al rond de 50 zijn en alles al op de rit hebben? Het antwoord kan je wel raden.

Kortom, hij ging naar huis met een ander plan dan verwacht. Hij gaat nu zijn overwaarde opnemen om zijn dochters allebei een jubelton te schenken.

Als je toch wat overwaarde opneemt, doe het voor jezelf dan ook. Kan je weer een paar jaar overbruggen. Zijn pensioen was immers al voldoende t.o.v. zijn uitgaven.

De enige die blij is met een afbetaald huis als jij tussen zes planken ligt is de Belastingdienst, zij kunnen dan erfbelasting ontvangen. In mijn ogen gun je je kinderen dat gedeelte toch meer dan de Belastingdienst?

Mijn motto ‘’je komt met 0 euro op de wereld en je moet gaan met 0 euro’’. Onderweg moet je je kinderen goed nalaten met de warme hand en zelf je mooiste leven hebben geleefd. Publicatie datum: 26 september 2022, Door: Thijs Verlangen
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Jouw reactie
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.