DE VERMOGENSPLANNER VOOR DE SLIMME ONDERNEMER
menu

Toekomst

Om mij heen hoor ik veel mensen die onzeker zijn over hun toekomst.
Ze maken zich zorgen over de oplopende pensioenleeftijd en de hoogte van hun pensioen in de toekomst.

Dit begrijp ik volledig.

Het kabinet heeft begin dit jaar besloten om de AOW los te koppelen van het minimumloon, want anders zouden de jaarlijkse kosten worden verhoogd met 2,9 miljard euro. Bizar als je het mij vraagt. Hoeveel gepensioneerden zitten nu al wel niet in de problemen? Kijk maar eens om je heen.

Maar, gelukkig roept de Eerste Kamer het kabinet hierop terug te komen en daar lijken ze gehoor aan te geven. Wil dit zeggen dat zij dit in de toekomst niet alsnog doorvoeren? Wellicht niet, wellicht wel...

Dat is het nadeel als de pensioenleeftijd en de hoogte van je pensioenuitkering afhankelijk is van onze overheid. De prognose is als jij nu onder de 40 jaar oud bent, jij door moet werken tot je 72e.
Kijk nogmaals om je heen, zie jij iemand van 72 nog steeds volledige werkweken maken?

‘’Ja, maar we worden steeds ouder’’

Dat klopt, maar denk jij dat jouw jongere collega’s jou in het team willen hebben? Jij kan nooit meer alle technologie bijhouden zoals een jonge knaap dat kan. Daarbij is je snelheid en energielevel een heel stuk lager.

Maar dat terzijde. Volgens mij is er echt meer in het leven dan alleen werken. Wil jij niet rond je 55e, na 35+ werkjaren kunnen genieten in vrijheid van je resterende jaren met de (klein)kinderen?

Dan is het slim om nu na te denken over later. Dan komt later niet als een verrassing.
Publicatie datum: 14 augustus 2022, Door: Thijs Verlangen
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Jouw reactie
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.